Nooit meer s'nachts opstaan om de status van de ovens te controleren!

Nederlands

Nooit meer s'nachts opstaan om de status van de ovens te controleren!

Succesverhaal: SMS-alarmen en meldingen op Neoceram

Neocéram biedt technische oplossingen op het gebied van precisievulling. De zeer hoge standaarden die door hun klanten werden geëist (farmaceutische producten, cosmetica en voedsel) waren voor Neocéram aanleiding om "hoogwaardige" keramiek zoals Pharmalox® of Pharmazirc® te ontwikkelen.

Sinteren van keramiek is een van de belangrijkste stappen in dit productieproces. Elke fase van de kookcyclus moet worden beheerst om de kwaliteit van de eindproducten (cyclustijd, stabiliteit en temperatuurhomogeniteit) te garanderen. Voor de eenvoud kan het koken over meerdere dagen worden verdeeld! De ovens werken zo 's avonds,' s nachts en in het weekend ....
Om te voorkomen dat productiemanagers regelmatig verbinding moeten maken met de regulators van de Eurotherm 3500-serie (via een VPN-systeem) om de goede werking van de cycli te controleren, heeft Neocéram PICS ingehuurd om een ​​systeem van meldingen en SMS-alarmen te creëren.

Dit systeem bestaat uit een Siemens S7-1200-controller die is aangesloten op het modbus TCP / IP-netwerk van de controllers. Het programma controleert constant de staat van de ovens en genereert vervolgens de strings om de sms te vormen. Deze laatste stuurt ze naar een Secomea-module met een simkaart die sms-berichten verzendt. Gebeurtenissen die alarmen genereren, zijn vrij specifiek voor de behoeften van Neocéam.
Voorbeeld van alarmen en meldingen

  • Begin en einde van de kritieke kookfasen
  • Einde van het koken
  • Overschrijding van de cyclustijd van meer dan xx min ten opzichte van het recept
  • Temperatuurverschil tussen 2 verwarmingszones boven een bepaalde tolerantie tijdens bepaalde gedefinieerde cyclusfasen
  • ...

De ingebruikname werd succesvol afgerond op 30 augustus 2018. In de weken daarna werden aanpassingen aan bepaalde drempels en verschillende correcties aangebracht. Al deze aanpassingen na de inbedrijfstelling werden op afstand gedaan vanuit de kantoren van PICS dankzij de Secomea-module die de beveiligde verbinding mogelijk maakt.