• kenburns1

Atlas Copco Test Beheer Systeem

De Zweedse producent van compressoren, Atlas Copco, investerde onlangs zeven miljoen euro zijn vestiging in Wilrijk. Atlas Copco bouwde er een nieuw gebouw met testcellen waar compressoren getest kunnen worden en vernieuwt zijn opleidingscentrum.

Het nieuwe testgebouw in Wilrijk bestaat uit drie testzalen en evenveel aparte testcellen, deelt Atlas Copco mee. De door PICS nv ontwikkelde installatie is bedoeld als test voor de eigen productie van Atlas Copco. Voortaan moet de producent van compressoren er "op een flexibele en automatische manier'' compressorenmodellen kunnen testen. Volgens Atlas Copco is de installatie van PICS het neusje van de zalm op wereldvlak.

Die test verlopen helemaal geautomatiseerd en ze zijn bovendien meer klantvriendelijk, zegt het bedrijf. Een klant kan immers de testen in de nieuwe testcellen bekijken: hij kan de laatste testen op de afgewerkte compressor ter plaatse komen bijwonen in een aparte ruimte, of hij kan ze volgen via het intranet van Atlas Copco. De resultaten van de testen worden opgeslagen in een databank.

Atlas Copco in Wilrijk, waar 2.200 mensen werken, is volgens topman Luc Hendrickx de grootste compressorenfabriek ter wereld. Van de omzet wordt 97 pct geëxporteerd, waarvan de helft naar Europa en de andere helft naar onder meer Noord- en Zuid Amerika en Azië.

 

 

 


Stuur mij een......


Programmatie?

Pics Project Engineering

 

 

Pics installaties en kastenbouw