Industriële automatiseringsproducten met robuuste cyberbeveiliging

De frequentie en complexiteit van cyberaanvallen neemt snel toe. Meer dan ooit zijn sterke cyberbeveiligingsbeleidslijnen en -procedures cruciaal om uw bedrijf te beschermen met behoud van productie en kwaliteit.

Uw processen beveiligen tegen bedreigingen van buitenaf

De komst van Industry 4.0 en de snelle acceptatie van Industrial Internet of Things (IIoT) biedt veel nieuwe kansen, zolang uw processen maar goed beveiligd zijn. Een effectieve industriële cyberbeveiligingsstrategie is meestal gebaseerd op een diepgaande verdedigingsbenadering om meerdere fysieke- en digitale beschermingslagen te realiseren.

Eurotherm-controller- en data-acquisitieproducten bevinden zich normaal gesproken op het procescontroleniveau achter een firewall. Onze productreeksen omvatten robuustheid van communicatie en functies voor gebruikerstoegang, waardoor productieprocessen worden beschermd tegen cyberaanvallen als onderdeel van een diepgaande verdedigingsstrategie.

Achilles certificering

Deze onafhankelijke certificering toont de robuustheid aan van producten wanneer ze worden onderworpen aan een breed scala aan veeleisende communicatieomstandigheden.

Op wachtwoord gebaseerde gebruikerstoegang

De norm IEC 62443 stelt dat industriële controlesystemen menselijke gebruikers moeten kunnen authenticeren en autoriseren. Sommige regionale cyberbeveiligingsvereisten en -richtlijnen staan ook niet langer het gebruik van hardgecodeerde gebruikerswachtwoorden toe. Daarom moeten IoT-compatibele apparaten de functionaliteit hebben om unieke wachtwoorden te maken of om een nieuwe gebruiker te vragen een wachtwoord in te stellen voordat ze toegang hebben.

Verbetering van menselijk cyberbeveiligingsgedrag

Eurotherm-producten zijn verkrijgbaar met wachtwoordgestuurde gebruikerstoegangsfuncties om diepgaande verdedigingsstrategieën in industriële controlesystemen te ondersteunen. Typische functies zijn onder meer Ethernet-communicatie en FTP-serverfunctionaliteit uitgeschakeld bij het opstarten van het instrument totdat er een wachtwoord voor een Engineer-account is aangemaakt. Operator- en supervisoraccounts worden uitgeschakeld totdat er unieke wachtwoorden zijn gemaakt, en bekende herstel-/achterdeurwachtwoorden worden niet ondersteund. Dit alles helpt om de toegang tot alleen geautoriseerde functies te beperken voor verbeterde cyberbeveiliging.

Producten met Achilles-certificering